Fosta prima doamna, acum in cursa pentru presidentia SUA, Hillary Clinton a abandonat „primul motan” al tarii in grija secretarei Betty Currie, dupa ce mandatul sotului ei, Bill Clinton s-a sfarsit, scria presa intenationala ieri.

Analistii politici si ziarele occidentale scriu si comenteaza acest fapt si considera ca ceea ce a facut Clinton nu este o figura frumoasa in ochii poporului american, care este mereu foarte atent la comportamentul candidatilor la functia de presedinte.

Despre aceasta conjunctura a scris The Sunday Times, iar stirea a aparut pe prima pagina de astazi a mai multor ziare occidentale, printre care si cotidianul italian La Repubblica.

Ca „prim motan” al erei Clinton, Socks, Motanul de la Casa Alba, i-a permis durei Hillary Clinton sa arate o ipostaza grijuluie si materna pentru ca primindu-l pe Socks la Casa Alba, i-a adus bucurie fetitei sale, Chealsea. „Deci, unde este Socks acum?” se intreaba The Times.

Editia de duminica a The Times a publicat un articol in care este povestita istoria lui Socks, motanul alb, cu pete negre, care in timpul presedintiei lui Bill Clinton facea parte din familia de la Casa Alba. Socks era foarte iubit de catre fiica lui Hillary, Chelsea, iar dupa cum a declarat doamna Clinton, Socks „facea parte din familie”.

Dupa ce serviciul prezidential de la Casa Alba s-a sfarsit, Socks nu a mai avut loc in familia Clinton, subliniaza The Times. Dupa mai multi ani de fidelitate, care a adus familiei prezidentiale un insemnat capital de imagine, motanul a fost apoi lasat in grija lui Betty Currie, secretara personala alui Bill Clinton.Currie nu a avut de asemenea, un rol usor, acela de a o inlocui pe Monica Lewinsky, si de a acoperi capitalul negativ de imagine pe care l-a adus scanadalul Clinton- Lewinsky.

Unii analisti considera ca motanul abandonat va aduce din nou, un mare detriment imaginii lui Hillary Clinton si familiei sale.

Chiar si revista americana The Atlantic, din Washington, s-a revoltat impotriva fostei prime doamne, care l-a parasit pe Socks. Ziarista Caitlin Flanagan a scris ca „Hillary s-a proclamat o iubitoare a animalelor, dar aceasta a fost doar o verbalizare a unui fapt, pe care nu l-a pus in realitate in aplicare”.

Dupa cum au comentat ziarele americane, comportamentul primei doamne fata de motan este simbolul unui temperament „rece si calculat”, fapt ce ii aduce un mare detriment de imagine.

Un articol al publicatiei Flanagan, subliniaza faptul ca doamna Clinton ar fi scris cartea pentru copii „Dear Socks, Dear Buddy: Kids' Letters to the First Pets”, in care motanul de la Casa Alba era eroul principal, numai pentru a-si imbunatati imaginea in ochii publicului american.

In acea carte, Hillary Clinton afirma ca numai odata cu sosirea lui Socks la Casa Alba, acest loc a devenit cu adevarat o casa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.