Prin aceste declaratii, Watson, unul dintre descoperitorii ADN-ului, arata ca "detesta genetic africanii”, spune publicatia, care ii "decerneaza" "Nobelul pentru rasism".

Ziarul il acuza ca este "rasist multirecidivist", exprimandu-si indoielile legate de sanatatea sale mintala. "La 79 de ani, este posibil sa nu mai fie in toate mintile, chiar daca are activitati profesionale intense", potrivit publicatiei.

Watson a fost extrem de criticat dupa publicarea la 14 octombrie, in Sunday Times, a unui interviu in care s-a declarat "pesimist pe tema viitorului Africii".

"Politicile noastre sociale se bazeaza pe faptul ca inteligenta lor este aceeasi cu a noastra (occidentalii albi), in timp ce toate cercetarile spun ca nu este asa", a declarat Watson, care conduce un institut important de cercetare din Statele Unite. "Oamenii care au de a face cu angajati de culoare stiu acest lucru", a adaugat el. Watson a sugerat chiar ca ar putea exista o legatura intre culoarea pielii si impulsurile sexuale, ceea ce, in opinia sa, explica de ce persoanele de culoare au un libido mai ridicat decat celelalte.

Citeste si:

Declaratiile sale au provocat proteste in Marea Britanie, dar si in propria tara. Muzeul de Stiinte din Londra a anulat o interventie a lui Watson, care trebuia sa participe la o dezbatere in aceasta seara, spunand ca declaratiile sale "au depasit limitele acceptabile ale unei dezbateri".

Presedinmtele Consiliului reprezentativ al institutiilor evreilor din Franta, Richard Prasquier, s-a declarat indignat in acelasi timp indignat, de "declaratiile rasiste inacceptabile" ale lui Watson. Astfel de declaratii "sunt cu atat mai inacceptabile pentru ca vin de la o personalitate a stiintei", a spus Prasquier.

"Reactionez in calitate de presedinte al CRIF, in calitate de medic si de om fata de acest gen imbecil de clasificare", a adaugat Prasquier, care este de profesie cardiolog.

In cursul zilei de astazi insa, Watson s-a declarat ingrozit de acest scandal, si a afirmat ca a fost inteles gresit.