Oamenii fara adapost din centrul Los Angelesului au primit permisiunea de a dormi pe trotuare, dupa un acord anuntat ieri, intre primaria orasului si o organizatie pentru apararea libertatilor civile.

In 2003, primaria interzisese oamenilor strazii sa dorma pe trotuarele cartierului Skid Row, iar politia a folosit decretul pentru a evacua miile de persoane care traiau in strada in conditii precare.

Sustinuti de puternica asociatie pentru apararea libertatilor civile ACLU, oamenii strazii au dat in judecata primaria si au castigat in apel. Instanta a estimat ca interdictia este cruda, data fiind insuficienta locuintelor din oras.

Potrivit acordului, oamenii strazii vor putea dormi pe trotuar intre orele 21.00 si 6.00 dimineata, cu conditia sa nu blocheze intrarea magazinelor si de a nu comite infractiuni, informeaza NewsIn.

Acordul va ramane in vigoare pana la incheierea lucrarilor la cele 1.250 de locuinte cu pret redus pe care primaria a promis recent ca le va construi pentru cei fara adapost.

Zece milioane de persoane locuiesc in comitatul Los Angeles, iar 90.000 dintre ei sunt oameni ai strazii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.