Indigenii sunt in pericol din cauza traficului ilegal de lemn

Zeci de colibe de frunze, descoperite pe malul raului Las Piedras, sunt o proba evidenta ca, la frontiera dintre Peru si Brazilia, exista indigeni despre a caror existenta nu s-a stiut niciodata. Ei traiesc izolati in selva amazoniana, iar existenta lor a fost dezvaluita de fotografiile realizate din avion de cercetatorii peruani, relateaza "El Mundo".

Imaginile prezentate pre­sei de catre Institutul National de Resurse Umane din Peru infatiseaza indivizi care nu au intrat niciodata in legatura cu lumea civilizata. Pe parcursul investigatiilor efectuate din avion, s-a observat un grup de femei si un copil, care a aruncat sageti in directia aparatului de zbor. Toti au facut gesturi amenintatoare inainte de a se refugia in adaposturi.

Potrivit Survival International, zona este o rezervatie naturala protejata din Peru, dar care a inceput sa fie invadata de persoane care se ocupa cu traficul ilegal de lemn, cum se intampla si in alte regiuni din Amazonia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.