Opt militari din Yemen au fost dati disparuti in urma eruptiei unui vulcan pe insula Jabal al-Tayr, din largul Yemenului. Patru dintre oamenii disparuti au murit arsi de lava, au anuntat ieri soldatii evacuati de pe insula din Marea Rosie, informeaza NewsIn.

"Patru dintre camarazii nostri sunt morti, au fost arsi de lava", a declarat un militar aflat la Al-Houdaydah, port yemenit de la Marea Rosie, unde au fost evacuati soldatii care se aflau la post pe insula Jabal Al-Tayr.
"Au murit in momentul intrarii in activitate a vulcanului, duminica, in jurul orei locale 17.30" a confirmat un alt militar yemenit.

Eruptia vulcanului a fost confirmata in cursul zilei de ieri si de ctare marina canadiana. Vasul canadian "HCMS Toront", din flota NATO, se indrepta spre Canalul de Suez in momentul cand a raspuns cererii autoritatilor yemenite de a ajuta la gasirea celorlalte persoane disparute.

In prezent, reprezentantii armatei canadiene efectueaza operatiuni de cautare a eventualilor supravietuitori, la crererea Garzii de coasta din Yemen, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.