Doar independenta Kosovo poate aduce stabilitate in Balcani, iar Europa trebuie, in opinia SUA, sa sustina ideea unui Kosovo suveran, afirma secretarul de stat Condoleezza Rice.
Intervievata de agentia Reuters, seful diplomatiei de la Casa Alba s-a aratat increzatoare in sansele negocierilor patronate de UE, Rusia si SUA de a gasi "o solutie amiabila", chiar daca liderii albanezi din Kosovo si Serbia nu se inteleg in privinta statutului definitiv al provinciei. "Balcanii sunt mai aproape de Europa decat de SUA, iar daca Europa vrea o regiune a Balcanilor stabila, ei sunt nevoiti sa adopte decizii dificile si sa faca ceea ce este drept", a subliniat secretarul de stat. Pe acest fundal, "International Herald Tribune" nu excludea posibilitatea ca SUA sa exercite presiuni asupra Romaniei si Slovaciei, doua din tarile UE care resping varianta unui Kosovo independent, pentru ca acestea sa-si revizuiasca pozitia in aceasta chestiune.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.