Documente oficiale americane arata ca, prin programul "Loteria Vizelor", tara tuturor posibilitatilor isi deschide, anual, portile, pentru mii de potentiali teroristi
Un raport al Biroului Guvernamental de Audit din SUA arata ca teroristii si infractorii pot intra pe teritoriul SUA folosindu-se de programul "Loteria Vizelor" . Documentul arata ca programul online prin care se trimit aplicatiile pentru viza este usor de fraudat.
Raportul arata ca sute de castigatori ai "Loteriei Vizelor" vin, anual, din tari considerate sustinatoare ale activitatilor teroriste, precum Siria, Iran, Sudan, Coreea de Nord si Cuba.
Aproximativ 10.000 de straini din state care "sponsorizeaza" terorismul au obtinut astfel rezidenta permanenta in SUA in ultimii sapte ani. Biroul de Audit a recomandat Departamentului de Stat american sa dezvolte o strategie de combatere a fraudei. Departamentul a cerut, la randul sau, Biroului Consular sa interzica cetatenilor din aceste state sa beneficieze de program.
Biroul Consular a fost de acord, in principiu, cu propunerea, dar si-a exprimat ingrijorarea ca, in acest fel, cei care isi parasesc tara din considerente politice nu ar mai putea beneficia de oportunitatea de a scapa de regimurile opresive din tarile lor.
Expertii considera ca unul dintre punctele slabe ale programului "Loteria Vizelor" este ca toti cei care se califica prin program pot aplica pentru rezidenta permanenta (cartea verde) in SUA, beneficiind de toate drepturile aferente, pentru ca, dupa un numar de ani, sa obtina cetatenia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.