Inaintea unui raid aerian in Siria, comandourile israeliene au furnizat SUA probe conform carora acolo se desfasurau activitati nucleare.
Agentii speciali israelieni au extras material nuclear de origine nord-coreeana din Siria, in cursul unui raid la o baza militara secreta, a dezvaluit “The Sunday Times” in editia de ieri. Acest raid a avut loc inainte ca aviatia israeliana sa bombardeze un obiectiv sirian, luna aceasta, arata publicatia, citind surse de rang inalt din Washington si Ierusalim.

Fortele speciale israeliene stringeau de mai multe luni informatii din Siria despre acest proiect militar. Materiile nucleare au fost localizate la Dayr az-Zwar, in nordul tarii. In timpul verii, presedintele SUA, George W. Bush, a fost informat de israelieni despre prezenta specialistilor nord-coreeni la baza siriana. O sursa de rang inalt din administratia americana a confirmat pentru “The Times” faptul ca SUA au cerut dovezi ca la baza siriana se desfasoara activitati de natura nucleara inainte de a-si da “binecuvintarea” pentru atacul aerian israelian.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.