Rezultatele cercetarilor unui centru moscovit vor fi testate de americani

Departamentul pentru securitate interna al SUA a semnat un contract cu Institutul de cercetare psihotehnologica din Moscova, a carui activitate consta in manipularea subconstientului. Agentia americana a justificat incheierea acordului prin incercarile de detectare a teroristilor.

Dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, serviciile americane de securitate cauta tot felul de metode si sisteme care sa le ajute sa "demaste" teroristii pentru a-i putea impiedica sa comita noi atentate. Cercetarile efectuate la institutul moscovit ar putea fi un important pas inainte pentru tehnologia antitetorista dezvoltata de americani.

Acestia nu sunt deranjati de faptul ca inceputurile centrului se pierd in era sovietica, liderii comunisti manifestand un interes special pentru controlarea mintii umane. Interesul Departamentului securitatii interne pentru activitatea institutului a aparut in momentul in care directoarea Elena Rusalkina a creat SSRM Tek, un software despre care afirma ca poate citi gandurile si sentimentele oamenilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.