In urma impactului cu solul , „Micul Apophis" a provocat un crater de 30 de metri diametru

Panica in randul populatiei din regiunea Puno (Peru), situata in apropiere de frontiera cu Bolivia si de Lacul Titicaca, la 950 de kilometri sud-est de capitala Lima. Locuitorii din zona au marturisit ca au vazut un obiect - care li s-a parut ca semana cu o stea - cazand din cer si ca au auzit un zgomot asurzitor declansat la ciocnirea acestuia cu pamantul.

Obiectul luminos s-a zdrobit de sol cu putin timp inainte de miezul noptii in localitatea Carancas. Potrivit unor surse din Directia Teritoriala de Politie, in momentul impactului s-a auzit un zgomot puternic care parea ca ar proveni de la un avion prabusit. Martorii au observat pe cer un obiect in flacari, ce a produs o explozie si a lasat urme de materie calcinata.

Nu a facut victime omenesti, dar se cerceteaza daca resturile descoperite ar putea fi de la animale care se aflau in zona si ar fi putut sa moara carbonizate. in luna iunie, un alt presupus meteorit a cazut in provincia peruana Arequipa, din sudul tarii, producand alarma in randul populatiei. Potrivit lui Modesto Montoya, membru al Academiei Nationale de stiinte, in aceasta tara andina cad destul de frecvent meteoriti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.