Un site islamist a publicat o inregistrare video prezentata ca apartinand organizatiei al-Qaida si in care se cer actiuni de "exterminare colectiva" pentru terorizarea Occidentului.

"Trebuie sa ducem terorismul islamic in tarile Occidentului, un terorism care sa aiba impactul catastrofelor naturale", potrivit inregistrarii video publicata pe site-ul de internet Ekhlaas.

Acelasi site a anuntat la 12 septembrie difuzarea acestei inregistrari video, a treia inregistrare a organizatiei al-Qaida cu ocazia comemorarii atacurilor de la 11 septembrie din Statele Unite.

"Astfel, vor avea loc acte de exterminare colectiva (in Occident), unde oamenii vor simti ca bunastarea lor le va aduce moarte (...), stabilindu-se astfel un echilibru de intimidare intre ei si noi", declara al-Qaida, potrivit inregistrarii.

Intitulata: "Cuceritorii New York-ului si Washington-ului, motive si motivatii", inregistrarea este semnata "Al-Tanzim" (organizatia), care pare sa fie un nou organism mediatic al retelei, a carei nume este in limba araba "Tanzim al-Qaida".

Inregistrarea video, o compilatie de imagini, prezinta secvente cu turnurile gemene din New York in flacari dupa atentate, precum si scurte filme realizate in tabere de antrenament jihadiste. De asemenea, sunt difuzate fragmente din inregistrari mai vechi cu Osama ben Laden si adjunctul sau, Ayman al-.Zawahiri, precum si un fragment dintr-un mesaj video al lui Mustapha Abu Al-Yazid, presupusul lider al retelei in Afganistan.

Laudandu-i pe cei 19 autori ai atentatelor in 11 septembrie 2001, dintre care "15 tineri veniti din tara celor doua moschei sfinte" - aluzie la Arabia Saudita - ben Laden, subliniaza ca "prin actiunea lor au dat o lectie importanta si au demonstrat ca a lor credinta le impune cerinte si le recomanda sa se sacrifice"pentru islam”, informeaza NewsIn.

America este in fruntea criminalilor care au comis crima infiintarii Israelului, ce persista de peste 50 de ani. Natiunea islamului nu poate accepta continuarea acestei crime", spune al-Zawahiri, intr-un mesaj mai vechi adresat poporului american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.