Surse americane si din Orientul Mijlociu au anuntat ca aviatia israeliana a atacat obiective din Siria in cursul unui raid lansat saptamana trecuta. Operatiunea a vizat, posibil, un transport de armament venind din Iran si destinat gherilelor Hezbollah.
La randul ei, Siria a informat ca aviatia sa a deschis foc in directia unor "avioane inamice" care survolau nordul tarii. Armata israeliana nu a comentat. in schimb, un oficial american a spus ca avioanele israeliene au fotografiat posibile instalatii nucleare suspectate de Israel ca ar functiona cu material livrat de Coreea de Nord. "Israelienii cred ca Phenian vinde Siriei si Iranului putinul material nuclear care i-a ramas", a afirmat oficialul. Pe acest fundal, Siria a depus la ONU o plangere impotriva Israelului, ambasadorul acestei tari subliniind ca guvernul sau spera astfel "sa atraga atentia asupra incalcarii flagrante a spatiului aerian sirian si a teritoriului Republicii Arabe Siriene comise de Israel, intr-un mod fatis si insolent si in pofida legilor internationale".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.