Politia turca a dejucat ieri dimineata un atentat la Ankara, dupa ce a descoperit un vehicul plin cu explozibili langa o parcare supraetajata, a declarat guvernatorul Kemal Onal, citat de Reuters.

"Activitatea meticuloasa a fortelor de politie a impiedicat o eventuala catastrofa (...) Nici nu vreau sa ma gandesc la ce s-ar fi intamplat daca atentatul ar fi fost dus pana la capat", a declarat guvernatorul. Potrivit acestuia, "o mare cantitate de explozibil" a fost gasita in masina.

Parcarea cu mai multe nivele este situata in cartierul Kurtulus, zona dens populata si foarte frecventata din centrul Ankarei. "Eforturile politiei au impiedicat un posibil dezastru", a precizat oficialul.

Guvernatorul a adaugat in acelasi timp faptul ca pentru moment, nimeni nu a revendicat tentativa de atentat si nu a mentionat ce organizatie este suspectata. Kemal Onal s-a limitat doar la a spune ca explozibilii se aflau la bordul unui microbuz cu numere de inmatriculare false, informeaza NewsIn.

Politia a instituit un perimetru de securitate de cinci kilometri in jurul parcarii, si a impiedicat accesul automobilistilor si pietonilor. O primarie de sector a fost de asemenea evacuata, iar echipe de pompieri si abulante au fost trimise in zona, unde se afla si locuinte militare si un spital.

Atacurile cu bomba nu sunt neobisnuite in Turcia, unde separatistii kurzi, extrema-stanga si militantii islamisti au organizat in trecut mai multe atacuri.

In luna mai, un atac sinucigas cu bomba comis la un magazin din centrul Ankarei a provocat moartea a cel putin sase persoane si ranirea a cateva zeci. Atentatul a fost urmat in august de explozia unei bombe de mica putere in apropierea unui tribunal din capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.