Moscova ameninta ca se va adresa justitiei internationale pentru a i se face dreptate .
Rusia a reactionat vehement in fata intentiilor Uniunii Europene de a impiedica accesul necontrolat al companiilor straine la sectorul energetic european si ameninta ca va contesta in justitie orice masuri discriminatorii care vor fi introduse.

"Nu cred ca UE are de gand sa introduca asemenea masuri. Rusia va face uz de toate mijloacele legale prevazute de legislatia internationala pentru a asigura accesul companiilor sale pe piete", a declarat secretarul adjunct al Kremlinului pe probleme de comunicare, Dmitri Peskov. Oficialul de la Moscova sustine ca temerile UE privind o posibila expansiune a Rusiei sunt "aproape isterice". Peskov a subliniat ca tara sa este un furnizor de energie care isi respecta angajamentele. "Nici in momentele cele mai tensionate ale Razboiului Rece, Rusia nu a sistat livrarile de energie catre Europa de Vest.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.