Un atentat cu bomba a vizat ieri un centru comercial din nordul Beirutului, zona predominant crestina. Cel putin trei oameni au fost ucisi in explozie, potrivit surselor din politie.

Este al treilea atac cu bomba comis in ultimele sase saptamani in Liban, tara plonjata in haos dupa asasinarea, luna trecuta, a fostului premier trecut in opozitie Rafic Hariri.

Deflagratia de ieri a avariat grav cladirea comerciala, dupa cum atesta si televiziunile, care au prezentat imagini cu cioburi de sticla si fragmente de beton imprastiate pe o arie extinsa. Politia a incercuit zona si a declansat o ancheta. Pana la inchiderea editiei, atacul terorist nu fusese revendicat. Potrivit surselor oficiale, cele trei persoane ucise erau agenti de securitate. In urma cu patru zile, o masina-capcana a explodat intr-o alta zona cu populatie crestina, distrugand partial o cladire de birouri. Atentatul nu a provocat victime, dar a sporit temerile cu privire la posibilitatea unei accentuari a violentelor in tot mai nesigura capitala libaneza.

Nici pana in prezent, autoritatile nu au arestat sau identificat vreun suspect in atentatul de la 14 februarie ce l-a vizat pe Hariri. Asasinarea fostul premier demisionar a declansat demonstratii de amploare impotriva prezentei militare siriene in Liban.

La presiunea strazii, Guvernul premierului Omar Karami a demisionat in bloc la 28 februarie. Ulterior, Cabinetul demisionar a fost reinstalat de Parlament, pana la alegerile generale programate pentru mai.
Dupa ce a demisionat din functia de premier la sfarsitul anului trecut, Hariri a devenit liderul Opozitiei libaneze, cerand vehement retragerea celor aproximativ 14.000 de militari sirieni si chiar obtinand o rezolutie ONU in acest sens.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.