Praga amina orice decizie privind instalarea radarului american antiracheta pina in 2008, dupa ce a fost atentionata de Rusia, care i-a propus si conducerea FMI.
Parlamentul Cehiei nu va adopta pina la sfirsitul acestui an nici o rezolutie referitoare la instalarea radarului american antiracheta, a precizat adjunctul ministrului Apararii de la Praga, Martin Bartak. Declaratia acestuia survine imediat dupa intilnirea avuta la Moscova cu generalul Iuri Baluievski, seful statului major al armatei ruse, in cursul careia partea rusa a catalogat instalarea scutului antiracheta american pe teritoriul ceh drept “o mare greseala”.

“Trebuie sa continuam discutiile si sa urmarim indeaproape negocierile dintre Statele Unite si Rusia”, a declarat oficialul ceh. In opinia sa, negocierile privind radarul american nu trebuie sa afecteze relatiile bilaterale ruso-cehe. “Sintem interesati de dezvoltarea unei cooperari tehnico-militare cu Rusia”, a mai declarat Bartak, citat de Itar-Tass. Prezent joi in fata comisiei pentru afaceri externe a parlamentului ceh, ministrul de Externe, Karel Schwarzenberg, a precizat ca Cehia a trimis SUA o noua propunere privind instalarea radarului, care difera in mod esential de cea facuta de partea americana. Propunerea Cehiei urmeaza sa fie dezbatuta in cursul lunii septembrie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.