Fumul degajat de incendiile puternice din regiunea Moscovei a ajuns ieri in capitala rusa, unde autoritatile au recomandat copiilor si persoanelor cu afectiuni respiratorii sa evite sa iasa din case, transmite AFP.

"Copiii si persoanele cu afectiuni cronice ale cailor respiratorii sunt cele mai vulnerabile", a anuntat la radio Ecoul Moscovei Aleksei Popov, seful Centrului de control al mediului de la Moscova, recomandand acestor categorii de persoane sa ramana acasa.

Fumul, care se adauga poluarii deja existente in capitala rusa, a venit dinspre sud-est, unde s-au declansat mai multe incendii de padure si de turbarii.

Televiziunea rusa a difuzat imagini in care turnul central de televiziune si cupolele aurite ale Kremlinului erau inconjurate de fum, informeaza NewsIn.

Incendiile de padure afectau astazi in special regiunea Riazan (sud-est), unde sunt active zece focare, dar si regiunea Vladimir (est), a anuntat Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta.

Turbariile iau foc spontan din cauza caldurii din regiunea Moscovei, care depaseste 30 de grade.

Moscovitii sunt marcati de amintirea verii din 1972, cand smogul s-a mentinut deasupra orasului timp de o luna si jumatate. In 2002, un fenomen similar a afectat capitala Rusiei timp de o luna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.