Fostul presedinte polonez anunta ca vrea "sa-si apere tara de nebuni", o aluzie transparenta la gemeni

Lech Walesa , fostul sef de stat si lider al sindicatului istoric Solidaritatea, a reluat atacurile la adresa fratilor Kaczynski, aflati la putere in Polonia. Walesa a declarat ca vrea sa-si "apere tara de nebuni", aluzie la actualii presedinte si premier polonezi, gemenii Lech si Jaroslaw Kaczynski.

"Modul cum fratii Kaczynski trateaza opozitia ma nelinisteste. Aceasta demonstreaza ca sunt oameni periculosi", a afirmat fostul presedinte polonez intr-un interviu acordat cotidianului german "Die Welt".
in urma unei grave crize politice, fratii Kaczynski au decis organizarea de alegeri anticipate, cu doi ani inainte de termenul prevazut.

Premierul Jaroslaw Kaczynski a anuntat, ieri, ca acestea ar putea avea loc la 21 octombrie. Walesa a apreciat insa ca fratii nu doresc cu adevarat scrutinul, pentru ca se tem de schimbarea situatiei de pe scena politica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.