Primarul localitatii italiene Varallo Sesia, Gianluca Buonanno, a pus in aplicare un plan eficient impotriva obezitatii. Acesta promite un premiu de 50 de euro pentru persoanele care slabesc trei kilograme pe luna, in cazul femeilor, si patru kilograme, in cazul barbatilor. Pentru aceasta initiativa au fost alocate momentan fonduri in valoare de 10.000 de euro. Primarul ii stimuleaza pe cetateni prin acordarea a 100 de euro in plus pentru cei care-si vor mentine noua greutate in urmatoarele cinci luni si cu alti 100 de euro pe cei care pierd acelasi numar de kilograme in a doua luna.

Posibilii candidati trebuie sa prezinte un certificat oferit de farmaciile autorizate, care sa ateste ca sunt supraponderali sau obezi, iar un medic al primariei le va recomanda o dieta personalizata.

Ministrul italian al sanatatii, dna Livia Turco, a salutat initiativa lui Gianluca Buonanno si si-a exprimat dorinta ca 'alte primarii sa-i urmeze exemplul.

Primarul Gianluca Buonanno organizeaza deja cursuri gratuite de gimnastica in parcurile localitatii, la sfarsit de saptamana.

La scurt timp dupa ce au aflat despre aceasta initiativa, multi cetateni din Varallo Sesia s-au dus la primarie pentru a se inscrie in acest program.

Aproximativ 35% din italieni sunt supraponderali sau obezi, conform datelor Uniunii Europene