Patru copii, cetateni romani, au disparut ca intr-o „gaura neagra”, in Italia. Statul italian i-a despartit de mama. Cu totii se aflau la Torino. Apoi, autoritatile italiene au demarat procedurile de adoptie, fara a notifica macar Bucurestiul.
Dupa 2(doi!) ani de insistente ale autoritatilor romane, care au cerut justificat repatrierea copiilor, Italia a informat, abia zilele trecute, ca trei dintre copii vor fi adoptati de familii diferite. Nu se dau nume, nu se spune nimic despre familiile italiene adoptive. Practic, pentru familia lor naturala si pentru tara lor de origine, acei copii sunt ca disparuti - se stie doar ca au sporit cu patru suflete populatia Italiei. Raman in urma doar fotografiile si o scrisoare prin care unul dintre micuti tipa din centrul de plasament italian: „Te iubesc mama, vreau acasa!”

Faptele s-au petrecut cu eludarea legislatiei Romaniei, care interzice adoptiile internationale. A fost incalcata si Conventia de la Haga privind drepturile copilului, intrucat nu s-a tinut cont de faptul ca minorii aveau si rude apropiate in tara de origine. Zadarnic, bunica din partea mamei a cerut sa i se incredinteze copiii, iar autoritatile romane au confirmat, prin anchete sociale, ca are capacitatea de crestere a celor 4 frati.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.