Romania a stabilit in 18 iulie 2007 relatii diplomatice la nivel de ambasador cu Uniunea Bahamas, al 180-lea stat ONU cu care Bucurestiul are astfel de relatii, informeaza un comunicat MAE, citat de catre NewsIn.

MAE precizeaza ca "prin stabilirea de relatiile diplomatice, statele promoveaza prietenia si buna vecinatate, contribuind, in acest mod, la mentinerea pacii si a securitatii la nivel mondial".

Stabilirea relatiilor diplomatice concretizeaza obligatia constitutionala a Romaniei de a intretine si a dezvolta relatii pasnice cu toate statele si relatii de buna vecinatate, intemeiate pe principiile si pe celelalte norme general admise ale dreptului international, mai arata sursa citata.

Uniunea Bahamas este un arhipelag in Oceanul Atlantic, la sud de Florida si la nord de Cuba, avand o populatie cu putin peste 320.000 de locuitori. Este o tara membra a Commonwealth-ului, ceea ce o face apropiata ca sistem politic si legal de Marea Britanie, fata de care si-a obtinut independenta in 1973. Economia Bahamasului este bazata pe turism, activitatea de baza locuitorilor sai. Moneda tarii este dolarul, iar limba vorbita, engleza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.