"Promovarea energiei nucleare si tentativa de extindere a acestei tehnologii pe planeta este in general un lucru rau pentru mediu", subliniaza ecologistii intr-un comunicat. "Insa furnizarea tehnologiei nucleare unui dictator este si mai iresponsabila", adauga comunicatul.

Este adevarat ca "Sarkozy si Kadhafi vorbesc despre nuclear civil, dar experienta si evolutiile actuale", de exemplu in Coreea de Nord si Iran, "arata ca nuclearul civil si militar sunt strans legate".

Mouammar Kadhafi a renuntat oficial la un program nuclear militar, dar "acest dictator este un obisnuit al schimbarilor bruste si practicilor disimulatorii", arata comunicatul, citat de NewIn.

Reteaua "denunta cu cea mai mare vigoare moneda de schimb folosita de sotii Sarkozy pentru a-si atinge scopurile".

Cecilia Sarkozy, sotia sefului statului francez, s-a deplasat duminica in Libia pentru a obtine eliberarea infirmierelor si medicului bulgari, la care Uniunea Europeana si mai multe tari membre lucrau de mai multi ani.

Nicolas Sarkozy a anuntat astazi ca va merge miercuri in Libia pentru o "deplasare politica" pentru a ajuta aceasta tara sa "se reintre in randul natiunilor", dupa eliberarea celor sase.

El a asigurat ca "nici Europa, nici Franta" nu au varsat "nicio contributie financiara, oricat de mica Libiei", pentru a obtine eliberarea celor sase.