Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko a semnat astazi un decret referitor la o serie de masuri ce vizeaza limitarea consecintelor accidentului feroviar petrecut luni dupa-amiaza, cand un tren incarcat cu fosfor galben a deriat in regiunea Lvov, transmite Interfax in pagina electronica.

Iuscenko a ordonat guvernului sa intocmeasca si sa aprobe un plan de actiuni care sa garanteze ca urmarile dezastrului sunt anihilate in decurs de maxim zece zile. Guvernul trebuie sa decida, de asemenea, sursele de finantate pentru operatiunea de neutralizare a efectelor, informeaza NewsIn
Presedintele cere executivului sa alcatuiasca o comisie pentru a stabili cauzele deraierii, iar cei vinovati pentru dezastru trebuie sa dea socoteala, a spus Iuscenko.

De asemenea, guvernul ar trebui sa ia masuri urgente pentru a garanta siguranta oamenilor care traiesc in regiunea unde s-a petrecut accidentul si sa desfasoare puncte mobile pentru a oferi oamenilor, in special copiilor, pensionarilor si persoanelor cu handiap, ajutor medical, hrana si apa.

Presedintele solicita masuri pentru a se dezvolta si implementa un program prin care sa fie garantata siguranta transporturilor de substante periculoase, potrivit decretului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.