La doi ani de la atacurile teroriste din reteaua de transport in comun din Londra, autoritatile britanice recunosc ca nu sunt pregatite sa faca fata flagelului secolului – terorismul.
Noul consilier pe probleme de securitate al premierului Gordon Brown, Sir Alan West, a declarat ieri pentru saptamanalul Sunday Telegraph ca Marea Britanie are de asteptat 15 ani de groaza pentru ca autoritatile competente sa duca solicitanta lupta cu terorismul. Marea Britanie are nevoie de o strategie pe termen lung pentru a contracara amenintarea cu care se confrunta astazi lumea-ntreaga, a mai spus Sir West, tinand sa precizeze ca actuala campanie antiterorista nu este tocmai un razboi impotriva terorii, asa cum a numit-o administratia de la Washington, ci mai degraba o lupta impotriva “unui nucleu disparat de oameni bazat in special in strainatate” si format din personaje “rasiste, bigote, lacome in termeni financiari, oameni care cauta sa capete putere si care vorbesc despre un califat”. “Nu imi place sa vorbesc despre ei ca despre 'comunitatea musulmana>>“, a mai spus oficialul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.