Catastrofa ce a lovit sud-estul Asiei la sfirsitul anului trecut, cind valurile ucigase au distrus mii de familii, a fost un moment de cotitura pentru doi tineri provenind din medii diametral opuse. Tragedia pe care au infruntat-o cot la cot i-a determinat sa ramina impreuna, cimentind o relatie care, in alte circumstante, nu ar fi fost decit o efemera aventura de vacanta.

O studenta britanica de la Universitatea Oxford, Naomi Bowman (21 ani), a decis sa renunte la cariera pentru a se casatori cu Pratheep Janthamanee, thailandezul care a ingrijit-o dupa ce a fost luata de apele valului ucigas in timp ce se afla pe plajele Insulei Koh Phi Phi. Iubitul ei thailandez are 30 de ani si este instructor de alpinism. Dupa ce Naomi a fost luata de tsunami, Theep a inceput sa o caute frenetic, refuzind pur si simplu sa se gindeasca ca a murit. Dupa trei zile, el a descoperit-o intr-un spital din Hat Yai, la peste 300 de kilometri de locul in care fata facea plaja cind a fost luata de apele dezlantuite. "Abia am recunoscut-o, i-am adus trandafiri si parea fericita sa ma vada", povesteste tinarul. Naomi a fost ranita foarte grav si a suferit sase operatii chirurgicale, fiind nevoita sa stea imobilizata la pat, in spital, timp de doua saptamini. Chiar si acum mai resimte unele dificultati la mers.
"Din cauza numarului mare de pacienti si a faptului ca erau prea putine asistente, Theep m-a hranit, mi-a pansat ranile, m-a ajutat sa merg si chiar mi-a schimbat asternuturile", a povestit Naomi.

Fata, care avea initial de gind sa isi faca o cariera la Londra, in domeniul financiar, se gindeste ca dupa nunta sa se mute in Thailanda, sa deschida un restaurant si sa ajute, impreuna cu sotul ei, la restaurarea insulei Koh Phi Phi.
"Sintem foarte indragostiti. Naomi este foarte draguta, deschisa si simpatica", a declarat si Pratheep Janthamanee, care intentioneaza sa mearga in Marea Britanie pentru a fi alaturi de iubita sa pina cind ea se va restabili complet si se vor putea muta in Thailanda.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.