Riviera franceza, dar si Spania sau Grecia se lupta cu incendiile.
Incendiile devastatoare care au cuprins in ultimele zile Franta si Spania au carbonizat paduri intregi si au pus pe fuga mii de persoane, turisti aflati in vacanta pe malul marii sau localnici nevoiti sa-si paraseasca locuintele. Focurile, izbucnite pe fondul caldurilor extreme si intetite de vanturile puternice de vara, au devenit aproape o obisnuinta in zona de sud a Europei.

Ieri, pompierii francezi au anuntat ca au reusit sa controleze focarul incendiului care a cuprins Coasta de Azur. Peste 1.000 de hectare de padure au fost insa devastate in timpul zilei de miercuri si in noaptea care a urmat. Intre 500 si 1.000 de persoane si-au concentrat pe timpul noptii eforturile pentru stingerea incendiului izbucnit in apropiere de comuna franceza Adrets-de-l'Esterel (departamentul Var) si care s-a extins in cateva ore pana la periferia unei statiuni balneare din Mandelieu-la-Naoule (departamentul Alpes-Maritimes). Sute de locuitori au fost evacuati din aceste localitati, din calea incendiului care se indrepta cu repeziciune spre mare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.