Cei doi lideri urmeaza sa aiba doua zile de convorbiri la resedinta familiei Bush, din Kennebunkport, in statul Maine, din nord-estul Statelor Unite.

intalnirea are loc pe fondul unor relatii bilaterale incordate, mai ales din cauza planurilor americane de a amplasa parti ale sistemului de aparare anti-racheta in centrul Europei.

De asemenea, in divergenta este statutul final al provinciei Kosovo, Rusia opunandu-se independentei acesteia de Serbia.

Potrivit corespondentului BBC in Statele Unite, oficialitati din partea ambelor tari avertizeaza ca nu se sunt asteptate progrese majore in reducerea diferentelor.

Citeste si:

Americanii doresc refacerea unei anumite increderi reciproce, care a fost serios afectata in ultima vreme.

in cursul saptamanii, secretarul general NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a cerut Rusiei si Occidentului, sa-si modereze retorica, spunand ca nu e niciun motiv sa vorbeasca "prin intermediul megafoanelor".

Rusia este nemultumita de scutul antiracheta propus de Statele Unite, in special de planurile de amplasare a unui radar in Cehia si a zece interceptoare de rachete in Polonia.

NATO si Statele Unite sustin ca instalatiile nu sunt indreptate impotriva Rusiei, ci a unor state imprvizibile, precum Coreea de Nord si Iranul.