Cercetatorii rusi sustin ca Moscova ar trebui sa obtina o suprafata egala cu cea a Frantei, Germaniei si Italiei la un loc.
Moscova a decis sa ceara o importanta portiune din zona Polului Nord, regiune foarte bogata in resurse, arata cotidianul britanic „The Guardian“. Este vorba de „doar“ 740.000 de kilometri patrati din teritoriul arctic, unde s-ar afla 10 miliarde de tone de petrol si gaze. Regiunea respectiva are o suprafata egala cu cea a Frantei, Italiei si Germaniei la un loc. Se pare ca Rusia nu se multumeste cu faptul ca este deja cea mai mare tara din lume, extinzindu-se pe 11 fuse orare.

Oamenii de stiinta rusi arata ca exista noi probe care sustin ipoteza rusa, conform careia regiunea arctica din nordul tarii este legata in mod direct de Polul Nord, printr-un platou submarin. Un grup de geologi rusi s-a intors saptamina aceasta dintr-o expeditie de sase saptamini la bordul unui spargator de gheata nuclear, dupa ce acestia au vizitat coasta Lomonosov, din Oceanul Arctic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.