Manhattanul, sub o amenintarea mai mare decat atentatul care a ucis aproape 3.000 de oameni.
Terorismul nu este singura amenintare pentru SUA, a spus fostul vicepresedinte american, Al Gore, autorul filmului documentar "Un adevar incomod". Aflat la Barcelona, el a avertizat ca lupta impotriva schimbarilor climatice este la fel de importanta precum lupta impotriva terorismului. Totodata, Gore a propus ca banii destinati razboiului din Irak sa fie redirectionati spre mediul ambiant, potrivit "El Mundo".

"Daca se topeste o parte din Groenlanda, efectele asupra Manhattanului vor fi mult mai rele decat atentatele de la 11 septembrie 2001", a declarat ex-vicepresedintele american, dupa ce un experiment grafic a aratat cum apele ar invada New Yorkul. Pentru Al Gore, "lupta impotriva schimbarilor de clima nu este numai o chestiune politica, ci si o chestiune morala, deoarece suntem in fata unei mai provocari «pentru civilizatia noastra»".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.