Documentul, "indrumar pentru grija pastorala a soselei", face apel la conducatorii auto "sa respecte limitele de viteza, sa nu consume bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan si sa evite cursele de masini", relateaza BBC News.

Documentul de 36 de pagini a fost prezentat in cadrul unei conferinte de presa speciale in cadrul Consiliului Pontic al Vaticanului. Printre altele, documentul mai prevede ca soferii trebuie sa evite depasirile periculoase, impolitetea, gesturile violente si blasfemiile.De asemenea, soferii sunt indrumati de Biserica romano-catolica sa se roage si sa faca semnul crucii inainte de a pleca la drum.

Nu au fost uitate nici aspecte importante referitoare la pietoni, pastrarea masinii intr-o forma buna, evitarea gesturilor nepoliticoase in trafic si, evident, respectarea regulilor de circulatie.De asemenea, Vaticanul recomanda soferului "sa nu considere masina un obiect de glorificare si sa nu fie folosita in scopuri pacatoase". Potrivit Consiliului, respectarea acestei "porunci" ar duce inevitabil la diminuarea cazurilor de prostitutie.

Cardinalul Renato Martino, cel care a condus sedinta de la Vatican, a declarat ca aceste legi reprezinta o masura binevenita, mai ales ca sofatul a devenit o parte importanta a vietii contemporane."Stim care sunt consecintele neatentiei si a neglijentei la volan. Aproximativ 1,2 milioane de persoane mor anual in urma accidentelor de circulatie. stim cat de trista este aceasta realitate si vrem sa lansam o provocare in randul soferilor", a adaugat Martino, care s-a declarat multumit de initiativa Vaticanului.