Gruparea terorista Al Qaeda si miscarea afgana a talibanilor au trimis 300 de teroristi-sinucigasi pentru comiterea de atentate in Marea Britanie, Germania, Canada si SUA.
Informatia a fost difuzata de postul de televiziune ABC, citand afirmatiile unui ziarist care a fost intr-o tabara de antrenament a celor doua organizatii. Potrivit acestuia, printre viitorii kamikaze sunt chiar si copii - baieti in varsta de 12 ani. Jurnalistul pakistanez a reusit chiar sa filmeze una din ceremoniile de incheiere a cursurilor de pregatire. Militarii americani au reactionat prompt la aceasta inregistrare, calificata drept "un noul episod a campaniei de propaganda a teroristilor".

Interesant este ca zilele trecute, "The Times" scria despre ingrijorarea americanilor fata de planul radical al retelei Al Qaeda de a pune stapanire pe partea sunnita a Irakului, cu scopul de a o transforma intr-un stat islamic dupa plecarea trupelor SAU. Lupta pentru putere, nota publicatia citata, s-ar desfasura intre "statul islamic Irak", structura sub egida Al Qaeda, care urmareste sa puna mana pe putere, si grupari sunnite mai moderate. Ele isi disputa controlul asupra raioanelor centrale si vestice, care, in opinia lor, pot sa se desprinda, dupa retragerea fortelor de coalitie, de provinciile cu populatie preponderent kurda si siita.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.