Presedintele american continua seria celebrelor sale gafe, adresindu-i-se Suveranului Pontif, in intilnirea de la Vatican, cu „domnule“, in loc de formula oficiala „Sanctitatea Voastra“.

George Bush, care s-a intilnit pentru prima data cu Papa Benedict al XVI-lea, timp de 30 de minute, i s-a adresat de mai multe ori Suveranului Pontif cu "domnule" in loc de "Sanctitatea Voastra". "Yes, sir" - "Da, domnule" - i-a raspuns Bush de mai multe ori Papei la intrebarile adresate in fata fotografilor si a camerelor de filmat, inainte si dupa intrevederea cu usile inchise. Formula a fost imediat taxata drept gafa de catre presa italiana, obisnuita cu formalismul de la Vatican. Presa a relatat si despre postura relaxata adoptata de Bush la discutia cu Papa, presedintele american stind cu picioarele incrucisate, "ca un adevarat texan", de cealalta parte a biroului din biblioteca privata a Papei.

George Bush a fost urmarit de ghinion pe tot parcursul vizitei sale la Roma. Limuzina care il transporta pe acesta s-a oprit pentru cinci minute in timpul deplasarii de la Vatican spre Ambasada SUA din Roma, din cauza unor probleme tehnice. Masina a pornit in cele din urma, dar s-a oprit, din nou, in fata ambasadei, pentru ca nu a incaput pe poarta. Liderul de la Casa Alba a fost nevoit sa coboare, sa salute multimea si sa intre pe jos in cladire.

La finalul intrevederii cu Papa Benedict al XVI-lea, Bush a declarat ca s-a simtit intimidat in prezenta Suveranului Pontif. "Am vorbit cu un om foarte inteligent si blind. Dupa sase ani si jumatate de cind sint functie… Am fost in locuri neobisnuite si am cunoscut oameni interesanti, dar de data aceasta am fost intimidat… a fost o experienta emotionanta pentru mine", a marturisit liderul american.

Papa i-a cerut lui Bush sa caute solutii "regionale si negociate" pentru incheierea conflictelor din Orientul Mijlociu si si-a exprimat ingrijorarea fata de soarta crestinilor din Irak.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.