Senatorii au respins noul proiect de lege a imigratiei, care prevedea o protectie sporita a granitelor si permitea doar accesul acelor imigranti care pot dovedi ca pot obtine un loc de munca. Noua lege a imigratiei este una dintre prioritatile ultimului an de mandat al presedintelui George W. Bush.

Proiectul, care a intrunit in Senat doar 45 din cele 60 de voturi necesare, era considerat un compromis intre linia anti-imigratie a republicanilor si atitudinea mai permisiva a democratilor. Proiectul respins joi propunea o "amnistie" pentru cei 12 milioane de imigranti care se afla ilegal in SUA. Acestia urmau sa beneficieze de acordarea rezidentei legale si de perspectiva oobtinerii cetateniei americane.

Citeste si:

Pretul propus de republicani era insa inasprirea controlului frontierelor si a conditiilor in care noii imigranti vor putea intra pe teritoriul Statelor Unite. Legea urma sa intre in vigoare abia dupa recrutarea a inca 18.000 de militari pentru paza frontierelor si dupa construirea unui zid la granita cu Mexicul.