remierul britanic, care isi va parasi functia pe 27 iunie, a tinut ieri un discurs de adio in Africa de Sud, a treia destinatie dupa Libia si Sierra Leone - tara in care a primit titlul onorific de „sef tribal"
Tony Blair si-a incheiat turneul de o saptamana in Africa, printr-un discurs tinut ieri la Pretoria. Premierul, care a fost insotit in permanenta de un reporter al revistei "Men’s Vogue", a negat acuzatiile opozitiei din regat, cum ca turneul ar avea unicul scop de a-i gadila orgoliul.

"Africa este aproape de sufletul meu", a afirmat Blair, precizand ca relatia cu liderii africani nu a fost una dintre "saraci si bogati", ci una "bazata pe valorile comune ale democratiei". Liderul britanic, care, in timpul mandatului, a trimis trupe in Kosovo, Sierra Leone, Afganistan si Irak, a spus ca "utilizarea politicii pentru a face lumea mai buna este o obligatie morala". Blair s-a intalnit ieri cu presedintele sud-african Thabo Mbeki, una din temele discutiilor fiind criza politica din Zimbabwe, dupa ce miercuri a intalnit sefii statelor Sierra Leone, Ahmad Tejan Kabbah, si Liberia, Ellen Johnson Sirleaf.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.