Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a cerut electoratului sa ofere o majoritate la apropiatele alegeri parlamentare Uniunii pentru o Miscare Populara (UMP)idul al carui lider a fost pana la victoria sa in alegerile prezidentiale.

Aflat la Le Havre, la un miting electoral al UMP, presedintele Sarkozy a declarat: "schimbarea, pentru a fi profunda, trebuie sa fie purtata de un elan popular".

El a atras atentia ca nu-si poate respecta promisiunile fara o majoritate in Adunarea Nationala.

Toate sondajele de opinie acorda UMP - partid de centru dreapta, membru al Partidului Popular European - intentii de vot de peste 40%, in comparatie cu 30% pentru Partidul Socialist in alegerile parlamentare din 10 si 17 iunie.

Transformate in mandate parlamentare potrivit scrutinului majoritar uninominal cu doua tururi, UMP ar putea detine o majoritate de peste 2/3 in Adunarea Nationala.

Nicolas Sarkozy a facut cateva promisiuni radicale in campania electorala prezidentiala, care acum necesita o majoritate parlamentara pentru a putea fi aplicate in practica.

Printre acestea se numara plafonarea impozitelor si contributiilor sociale la 50% din venitul persoanelor fizice, fata de 60% cat este in prezent, scutirea de impozite a veniturilor obtinute din orele suplimentare - peste cele 35 legale pe saptamana si deducerea de impozite a dobanzilor la creditele ipotecare.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.