De neclintit in opozitia manifestata fata de planurile SUA de extindere a scutului american antiracheta pe Continent, Rusia revine cu noi amenintari.
Moscova nu va mai permite inspectiile straine in baza Tratatului Fortelor Conventionale din Europa (CFE) si nu va mai informa despre miscarile de trupe, a declarat, ieri, vicepremierul Serghei Ivanov, pentru RIA Novosti. Menit sa combata cursa inarmarii, documentul, semnat in noiembrie 1990 intre NATO si tarile din blocul est-european, a fost ratificat de Rusia si de fostii sateliti sovietici Kazahstan, Belarus si Ucraina, dar nu si de statele membre NATO, care conditioneaza adoptarea acestuia de respectarea angajamentelor asumate de partea rusa, in 1999, la Istanbul, in vederea retragerii trupelor si munitiilor de pe teritoriul Republicii Moldova si al Georgiei.

"Daca CFE va intra in vigoare, ne vom conforma. Daca nu, nu vom face acest lucru. Nu vor mai exista inspectii sau notificari", a declarat Ivanov, precizand ca, din punctul de vedere al Moscovei, CFE face obiectul unui moratoriu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.