Prezumtivul asasin, un medic palestinian din Gaza, a fost filat de Shin Bet

Shin Bet, Agentia Israeliana de Securitate, a anuntat ca un membru al organizatiei umanitare "Medicii fara frontiere", arestat la inceputul lui aprilie, a pus la cale uciderea premierului Ehud Olmert.

Este vorba de palestinianul Mazab Bashir, 25 de ani, din localitatea Deir el-Balah din Fasia Gaza. in timpul interogatoriilor, el a recunoscut ca, timp de mai multe luni, a adunat informatii despre cativa inalti oficiali israelieni, printre care un membru al Knessetului, dar si despre premierul Olmert, pe care urmarea sa ii asasineze, ca razbunare pentru moartea civililor palestinieni. Pentru a patrunde mai usor pe teritoriul israelian, el a inceput sa lucreze pentru "Medicii fara frontiere" inca de acum cinci ani.

In septembrie 2006 s-a alaturat Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei. La putin timp dupa inrolare, a inceput sa se antreneze cu tragatori de elita, fiind ales apoi pentru elaborarea planului de asasinare a oficialilor israelieni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.