De patru zile, Fasia Gaza este prada unor puternice violente. Bilantul - provizoriu, fireste - indica cel putin 41 de morti si zeci de raniti.
Ieri, miscarea Hamas a lansat opt rachete asupra Israelului dupa un prim baraj, din ajun, de 20 de proiectile. Armata israeliana a ripostat tragand trei rachete de la bordul unui elicopter asupra orasului Rafah din sudul Fasiei Gaza. Hamas a confirmat ca unul din sediile sale a fost lovit. Violentele s-au reluat miercuri in timp ce militantii Hamas au atacat domiciliul unui inalt responsabil al Fatah. Dupa patru zile de asemenea schimburi de tiruri, Fasia Gaza a cazut victima haosului. Strazile din Gaza sunt pustii. Nu pot fi zariti decat oameni inarmati si mascati. Vazduhul huruie de tirurile mitralierelor descarcate cu un fel de ura oarba. Pe acest fundal, surse neconfirmate oficial au declarat ca presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, este gata sa anunte instituirea starii exceptionale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.