Militienii transnistreni au atacat ieri un sat din Republica Moldova, intr-o prima provocare transnistreana dupa alegeri. Chisinaul acuza Tiraspolul de terorism.

Peste 200 de militieni din cadrul unui batalion special al autoproclamatei republici Transnistria au atacat, in noaptea de joi spre vineri, cladirea administrativa a satului Vasilievca, aflat sub jurisdictia Chisinaului. "Noul act de terorism, orientat spre destabilizarea situatiei in zona de securitate, a fost comis de formatiuni inarmate ale autoproclamatei republici Transnistria", precizeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne de la Chisinau.

Potrivit autoritatilor moldovene, militienii, inarmati cu pistoale-mitraliera si sustinuti de un transportor blindat, au agresat politistii si primarul localitatii si au sustras echipamente in valoare de 20.000 de dolari din statia de telecomunicatii. Reprezentantii OSCE, care au fost initial impiedicati sa ajunga in localitate, au inceput deja o investigatie, la fata locului, a incidentului. Ieri, drumul de acces spre Vasilievca era inca blocat de 3 echipe de militieni transnistreni.

Daca nu vreti, va obligam

Incursiunea militiei transnistrene, care vine la mai putin de o saptamina de la alegerile parlamentare din Moldova, a fost pusa de autoritatile locale ale raionului Dubasari pe seama dorintei Tiraspolului de a-i convinge pe locuitorii din regiune sa accepte jurisdictia regimului transnistrean. Presedintele raionului a precizat presei ca autoritatile transnistrene au inceput o adevarata campanie in acest sens, dar au fost alungate de satenii din regiune, care au spus ca sint cetateni ai Republicii Moldova si ca nu vor o schimbare in acest sens. Oficialii moldoveni sustin ca incercarile de intimidare din partea militiei transnistrene vin tocmai in urma refuzului satenilor din Dubasari de a accepta jurisdictia Tiraspolului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.