Lideri militari din Coreea de Nord si Coreea de Sud se intilnesc zilele acestea pentru a finaliza detaliile reunificarii retelelor de cale ferata dintre cei doi vecini.

In urma cu un an, cind ar fi trebuit sa aiba loc primul transport feroviar intre cele doua state, Phenianul a refuzat in ultima clipa sa duca la bun sfirsit intelegerea.

Dar Lee Jae-joung, ministrul Unificarii din Coreea de Sud, a declarat ca, de data aceasta, discutiile vor avea cu siguranta succes si nu vor fi boicotate. "Discutiile se vor concentra pe garantiile militare necesare transportului pasagerilor si testului care se va efectua pe 17 mai", a mai explicat ministrul, citat de BBC.

Seulul a fost cel care a promovat cel mai mult ideea restabilirii transporturilor feroviare dintre cele doua state. Coreea de Sud va folosi legatura de cale ferata pentru a-si exporta produsele inspre pietele europene. In schimb, Phenianul ar avea de cistigat de pe urma stimularii turismului, coreenii din sud fiind foarte interesati sa-si petreaca vacantele pe coastele din Coreea de Nord.