Premierul prorus si-a dat acordul pentru alegerile anticipate, stiind ca are mari sanse sa le cistige

"Astazi am ajuns la un acord de principiu asupra anticipatelor" a declarat presedintele Iuscenko, indicind doar ca alegerile vor avea loc peste cel putin doua luni. Presedintele a aratat ca este gata sa suspende "temporar" decretul de dizolvare a parlamentului, care urmeaza sa se intilneasca, in sesiune plenara, pe 8 mai.

Acordul a fost confirmat si de premier, in fata miilor de sustinatori adunati in Piata Independentei din Kiev. "Am ajuns la concluzia ca nu exista o alta cale de a rezolva aceasta criza decit organizarea unor alegeri corecte si democratice", a declarat Ianukovici. Prooccidentalul Iuscenko decretase initial ca alegerile vor avea loc pe 27 mai, dupa care a indicat data de 24 iunie, insa premierul si Partidul Regiunilor, prorus, au refuzat sa se supuna decretelor prezidentiale, adunind mii de protestatari in capitala Kiev.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.