Doar 40 de milioane din totalul de 854 de milioane de dolari oferiti Statelor Unite in urma uraganului Katrina au fost folositi pana acum, iar mare parte a ajutorului nici macar nu a fost ridicat vreodata, relateaza duminica The Washington Post, citat de Reuters.
Ajutoare esentiale si servicii precum sisteme de telefonie mobila, medicamente si nave pentru gazduirea victimelor au fost amanate sau refuzate pentru ca administratia americana nu putea gestiona volumul de ajutoare primite, potrivit cotidianului. Dezastrul din 2005 a costat pana acum contribuabilii americani mai mult de 125 miliarde de dolari, iar plangerile continua sa curgã in legãturã cu ritmul lent al reconstrucþiei din New Orleans. Organizaþia "Cetãþenii pentru Responsabilitate ºi Eticã din Washington" a strans peste 10.000 de pagini, de documente, de la diplomaþi americani din intreaga lume, fãcute publice din toamnã, conform Freedom of Information Act, si le-a prezentat cotidianului.

Acesta citeazã un schimb de documente in care oficiali din Departamentul de Stat nu stiau dacã si ce sa spunã Italiei, pentru cã transporturile de medicamente trimise nu fuseserã ridicate, expiraserã si fuseserã distruse. "Spune-le cã am facut-o latã", scria un oficial, adãugand apoi: "Soluþia neortodoxã e sã scapayi de ele si nu recunoasteti. Eu, una, as putea fi convinsa".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.