Un tinar israelian de origine franceza a depus plingere penala impotriva unor colegi din Tzahal (armata israeliana), de origine rusa, ca urmare a unor agresiuni cu caracter antisemit, arata cotidianul francez "Le Figaro". Tinarul, care sustine ca a parasit Franta tocmai pentru a scapa de tratamentul rasist al conationalilor, s-a vazut confruntat cu un grup neonazist format din noi imigranti rusi.

Svastici
Membrii grupului respectiv ii adresau salutul nazist, strigind "Heil Hitler!" de fiecare data cind il intilneau si desenau svastici pe ziduri. Conform lui Eli Saban, avocatul tinarului, citat de ziarul francez, pe clientul sau "l-au numit 'jid>> (termen peiorativ in limba rusa pentru evrei) si l-au lovit". "Clientul meu s-a prezentat la serviciul militar perfect sanatos si a suferit un soc emotional important. Rezultatul acestui stres: acum a devenit diabetic si dependent de insulina", sustine Saban.

Teroare

Tinarul israelian a fost demobilizat in urma cu doua luni, dupa doar sase luni de serviciu militar, in loc de cei trei ani obligatorii. El fusese incartiruit intr-o baza speciala pentru noii imigranti, unde exercitiile militare sint insotite de ore intensive de limba ebraica.