MI5 si Ministrerul Apararii sunt printre agentiile guvernamentale care cer redeschiderea dosarelor secrete ale anchetei facute de lordul Stevens, pentru a fi folosite pentru alte patru anchete privind colaborarea fortelor de securitate cu grupari paramilitare in Irlanda de Nord, informeaza Guardian.
Stevens si-a inceput investigatiile in 1989. A intreprins trei anchete care au dus la 97 de condamnari. El a desoperit colaborarea dintre serviciile secrete britanice si gruparile paramilitare, omiterea cu buna stiinta a unor informatii din dosare si a unor dovezi, inclusiv in cazuri de crima. Echipa lui Stevens a strans aproape 20 de tone de documente, care sunt pastrate intr-un depozit de maxima securitate din Londra. Surse interne spun ca se face presiune pentru a redeschide dosarele pentru a face lumina in procesul uciderii teroristului loialist Billy Wright care va avea prima infatisare pe 30 mai. "Este prima data cand aceste documente vor fi facute publice", a spus sursa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.