Nava spatiala rueasca Soyuz TMA-10, avand la bord doi cosmonauti rusi si pe cel de-al cincilea turist spatial, americanul Charles Simonyi, a andocat in noaptea de luni spre marti la Statia Spatiala Internationala (ISS), informeaza AFP.
Nava a andocat potrivit programului, la 19h10 GMT, a comunicat Centrul rusesc al zborurilor spatiale de la Koroliov, localitate situata in apropiere de Moscova. Simonyi si coechipierii sai au patruns la bordul ISS dupa peste o ora de la andocare, fiind intampinati de ocupantii statiei, americanii Michael Lopez-Alegria si Sunita Williams, si colegul lor rus, Mihail Tiurin, cu un ceai cald si o masa copioasa, apreciate de noii sositi care petrecusera aproape doua zile pe orbita intr-un vehicul neincalzit, lansat sambata de pe cosmodromul de la Baikonur, Kazahstan. Charles Simonyi, 58 ani, un informatician care a facut avere la Microsoft, a cheltuit aproape 25 de milioane de dolari pentru a deveni al cincilea turist spatial, dupa americanii Dennis Toto (2001) si Greg Olsen (2005), sud-africanul Mark Shuttleworth (2002) si americanca de origine iraniana Anusheh Ansari (2006).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.