Fenomenul a cuprins jumatate din statele lumii si afecteaza toate domeniile
Fenomenul coruptiei, prezent in aproape jumatate dintre statele lunii, se agraveaza, afectand practic orice domeniu de activitate al cetatenilor de pe fiecare continent, relateaza publicatia "Forbes". in urma cu un an, un studiu efectuat de organizatia Transparency International (TI) a dezvaluit ca 72 de tari, din totalul de 158 analizate, au fost catalogate drept "corupte".

Anul acesta, un studiu similar a relevat ca 74 din 163 de tari vizate de ancheta au primit acelasi calificativ, adauga publicatia americana. Putine state, printre care India, au reusit sa se debaraseze de calificativul de tara corupta, in timp ce altele, printre care si Iranul, asista la o intensificare a acestui fenomen social negativ. TI a acordat calificative de la 0 la 10 pe baza studiilor realizate de specialisti, lideri de opinie, oameni de afaceri si organizatii pentru apararea drepturilor omului din fiecare din statele monitorizate in cadrul acestei ample anchete, tarile care au primit cele mai mari calificative fiind considerate mai putin corupte.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.