Nicolas Sarkozy, candidatul Uniunii pentru Miscarea Populara la alegerile prezidentiale, si-a facut public ieri programul politic intitulat "Proiectul meu. Impreuna totul devine posibil". Brosura electorala de 16 pagini a fost distribuita in 8 milioane de exemplare si explica de ce Sarkozy vrea sa fie "presedintele care va reforma Franta".

Program antisocialist

Liniile de forta ale programului sint reducerea somajului, cresterea puterii de cumparare, protejarea UE in fata globalizarii si ridicarea nivelului invatamintului. Sarkozy propune ca, dupa opt zile de greva, protestul sa nu poata fi continuat decit printr-un vot secret in acest sens, din partea grevistilor.

Candidatul arata ca programul socialist de 35 de ore de lucru pe saptamina a devalorizat munca, a redus oferta de locuri de munca si a redus puterea de cumparare. Sarkozy a promis ca va mari virsta minima de pensionare si va reduce impozitele pe locuintele cumparate prin credit, pentru a lupta impotriva crizei locative cu care se confrunta Franta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.