‘’Pentru a incheia ratificarea (Constitutiei Europene) ar fi necesar ca cele doua state care au spus ‘nu’ (Franta si Olanda) sa-si modifice pozitia’’, a declarat Giscard d’Estaing, vorbind in fata studentilor de la Universitatea Georgetown din Washington. In opinia lui Valery Giscard d’Estaing, nu foloseste la nimic o redeschidere a dezbaterii in acest moment, dar, dupa alegerile din Franta, ‘’situatia va fi diferita’’ si problema ‘’ar putea fi examinata’’.

Raspunzand unei intrebari referitoare la pozitia a trei dintre candidatii la presedintia Frantei - Nicolas Sarkozy, Segolene Royal si Franois Bayrou - fostul presedinte francez a afirmat ca acestia au spus ‘’da’’ Constitutiei UE in cadrul referendumului care organizat in tara lor in 2005, dar a apreciat ca ‘’ar fi mai usor pentru centru-dreapta decat pentru stanga’’ sa sustina tratatul constitutional.

"Oamenii care s-au facut avocatii lui "nu" au acum foarte putin sprijin’’, a explicat el. Francezilor ‘’le-a fost teama de unele aspecte ale textului, care nu mai exista, cum ar fi, de exemplu, ultraliberalismul’’, a adaugat Giscard d’Estaing, subliniind in context ca este necesar un timp ‘’pentru a citi atent textul si pentru luarea unei decizii’’ in cunostinta de cauza. In opinia sa, un text de felul celui al tratatului Constitutiei UE este mai potrivit sa faca obiectul unei proceduri parlamentare si ca ‘’probabil a fost o eroare’’ sa fie supus referendumului in anul 2005, deoarece oamenii au votat in privinta unui text complex’’ in functie de dispozitia politica a momentului ‘’.