Amenintarile Rusiei privind planurile SUA de a amplasa elemente ale scutului antiracheta in Polonia si Cehia nu fac decat sa sporeasca determinarea celor doua tari, concluzioneaza, intr-un comentariu, publicatia Kommersant, citata de Mediafax.
Desi planurile Washingtonului au fost criticate inclusiv de Berlin si Londra, oficialii americani au facut putine comentarii pe aceasta tema si nu au reactionat la speculatiile aparute in presa, potrivit carora bazele ar putea fi amplasate in Ucraina sau Romania, daca Varsovia si Praga nu coopereaza, noteaza ziarul rus. In paralel, liderul de la Casa Alba vrea sa se asigure personal ca nu apar probleme, sambata, Biroul presedintelui polonez, Lech Kaczynski, confirmand ca George W. Bush intentioneaza sa viziteze Polonia in luna iunie. La randul sau, presa de la Praga a informat, la finele saptamanii, citand informatii neoficiale obtinute de la Ministerul de Externe, ca Bush ar putea vizita si Cehia in timpul turneului european pe care il va face la vara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.