Milionarul exilat Boris Berezovski cere sa fie interogat in cazul Litvinenko, iar presa scoate la iveala cazuri anterioare de morti suspecte ale opozantilor lui Putin.

Boris Berezovski (foto), omul de afaceri mazilit de Putin dupa ce l-a ajutat pe acesta sa ajunga la putere, a declarat pentru BBC ca vrea sa fie interogat de Scotland Yard, deoarece detine informatii despre asasinarea prietenului sau Litvinenko.

Berezovski a adaugat ca, in timpul unei vizite pe care i-a facut-o lui Litvinenko la spital, acesta i-ar fi spus ca il banuieste pe Andrei Lugovoi de a fi implicat in otravirea sa. Lugovoi, fost agent KGB, a avut o intilnire cu Litvinenko in ziua in care acesta s-a imbolnavit, dar a negat deja orice legatura cu asasinatul.

Berezovski si Litvinenko aveau in comun opozitia fata de Kremlin. Surse din presa scriu ca Berezovski a declarat in 2006 ca a incercat inlaturarea presedintelui rus de la putere. La rindul sau, Litvinenko practic l-a acuzat pe Putin, de pe patul de moarte, de otravirea sa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.